Pensionsdag 2022

Søndag den 30. oktober var det Pensionsdag – sommertiden sluttede, og døgnet bød derfor på en ekstra time. I den anledning opfordrede vi alle til at bruge lidt af den ekstra tid på et pensionstjek. Nåede du det ikke, kan du gøre det nu. Det er nemlig ikke vigtigt, hvornår du gør det, men at du tjekker din pensionsopsparing med jævne mellemrum. Vi har samlet værktøjer, der hurtigt og let kan give dig overblik...

""

Hvad med pensionsopsparingen i en turbulent tid?

Som dansker er du med i et af verdens bedste pensionssystemer. Det betyder, at din pension er sikret – også på den lange bane, for det er det danske pensionssystem nemlig klædt på til.

Så når der nu er turbulens på de finansielle markeder, og pensionsopsparingen for en periode skrumper, er det værd at huske på, at den økonomiske situation svinger mellem gode og dårlige tider. Den gode tid med gunstige økonomiske vilkår, som vi har haft igennem flere år, har polstret vores pensioner med solide afkast. Afkast, som vi i en krisetid, som nu, kan tære lidt på, mens vi venter på bedre tider.

Husk også, at de fleste pensionsordninger ikke kun er en økonomisk sikring til fremtidens tilværelse på pension. Typisk indeholder ordningerne også forsikringer, som er med til at give økonomisk sikkerhed i løbet af arbejdslivet. Fx hvis man rammes af alvorlig sygdom eller mister arbejdsevne.

 

Pensionsprofilen

Sparer du nok op til pension?

Svar på et par spørgsmål om dig selv, og få vist, hvor meget andre, som ligner dig, i gennemsnit sparer op til pension.

Få også gode råd om, hvordan du i din situation kan få pensionsopsparingen til at række til det, du ønsker.

Køn
Kvinder bliver i gennemsnit ældre end mænd. Det har betydning for beregningen af, hvor mange år pensionsopsparingen skal række.
Alder
Uddannelse
Uddannelsesniveau hænger typisk sammen med, hvilket job man har, og hvilke vilkår der følger med – ikke mindst når pension indgår som en del af en lønpakke.
Beskæftigelse
Beskæftigelse og mulighed for at spare op til pension hører oftest sammen. Men selvom man ikke arbejder, sparer man alligevel lidt op, fx i ATP Livslang Pension.
Årsindkomst (før skat)
Jo højere indkomst man har, jo større beløb skal man spare op, hvis overgangen til livet på pension ikke skal blive en drastisk nedgang i levestandard.
Du mangler at foretage et valg

OVERBLIK

Vigtige overvejelser omkring din pensionsopsparing

Hvor meget behøver du at lægge til side til pension – hvornår er nok, nok? Er du i tvivl og ønsker overblik? Bliv klogere på, hvilke overvejelser du skal have med dig, når du planlægger, hvordan du bedst får dine pensionsdrømme til at gå i opfyldelse ...

 

 

Gode overvejelser - vælg, hvor i du er i livet lige nu og start med at læse der ...
Hvor meget skal der til - nu og på lang sigt?
Sådan tjekker du prisen på din pension
Få mest ud af dine mindste pensioner
Hvor gammel bliver du? Se din forventede levealder