Tre vigtige til dit pensionsoverblik

Før du tjekker din pension på PensionsInfo, er det godt at have styr på hvilke informationer, der er de vigtigste her og nu og på lang sigt. Vi viser dig, hvad du især skal se efter.

Vi anbefaler, at du finder svarene på følgende tre spørgsmål:

1. Hvor meget vil du få udbetalt – og er det nok?

PensionsInfo giver dig hurtigt et samlet overblik over, hvor meget du kan forvente at få udbetalt, når du går på pension – både på baggrund af det du allerede har sparet op, og det du forventes at spare op frem til pensionsalderen. 

Hvis du er i tvivl om det beløb, du sparer op, er nok til at få din økonomi til at hænge sammen til sin tid, er her en tommelfingerregel til, hvor meget du bør spare op:

Er man beskæftiget som ufaglært eller faglært, vil der typisk blive indbetalt 10-12 pct. af ens løn på en arbejdsmarkedspension. Er du funktionær eller akademiker, bliver der typisk indbetalt 15-18 pct. til pension. Er der ikke knyttet en pensionsordning til din ansættelse, anbefaler vi, du tilstræber selv at indbetale det samme, som dem du kan sammenligne dig med.

På Pensionsinfo kan du også eksperimentere lidt med din tilbagetrækningsalder og se, hvad det betyder for størrelsen af din opsparede pension, hvis du forlader arbejdsmarkedet tidligere – eller vælger at blive på jobbet længere.

2. Hvordan er du dækket ved sygdom og død?

En pensionsordning er som regel mere end en opsparing til pension. Den indeholder typisk også forsikringer, som dækker, hvis du bliver alvorlig syg, invalid eller dør. Men der er forskel på, hvor godt man er forsikret i forskellige pensionsordninger. 

Tjek om de forsikringer, du betaler er relevante for dig og dine nærmeste? Er du godt nok dækket, hvis uheldet er ude? Ønsker du at ændre dine forsikringer, skal du kontakte dit pensionsselskab.

3. Hvor mange pensionsordninger har du?

Få det fulde overblik over, hvor mange pensionsordninger du har. Viser det sig, at du har flere, er det en god ide at overveje, om det kan svare sig for dig at lægge dem sammen. På den måde vil du kunne spare omkostninger, men du skal tjekke betingelserne grundigt, inden du beslutter dig. Der kan nemlig være tilknyttet fordele, fx forsikringer eller et tidligere udbetalingstidspunkt, som vil bortfalde ved en sammenlægning. Er du det mindste i tvivl, så kontakt de pensionsselskaber, du har pensionsopsparinger i.

Gå til Pensionsinfo

Tjek, hvilke forsikringsselskaber, pensionskasser, banker og sparekasser der leverer tal til PensionsInfo