Sådan har vi regnet
Tallene, der er anvendt som grundlag for beregningerne i Pensionsprofilen, er fra 2020, som er det senest tilgængelige år med data og baserer sig på ATP’s beregninger af registerdata fra Danmarks Statistik. Beregningerne er lavet for personer 20-64-årsalderen ekskl. tjenestemænd, som har særlige pensionsforhold.
Beskæftigelse
Beskæftigede er defineret som personer, som har været i beskæftigelse mere end 90 pct. af året. Der skelnes ikke mellem lønmodtagere og selvstændige i beregningen, så værdierne ud for Lønmodtager/selvstændig (under kategorien Beskæftigelse) er ens og repræsenterer alle beskæftigede.
Overførselsmodtagere er defineret som personer uden for arbejdsmarkedet, der har modtaget indkomstoverførsler fra det offentlige mere end 90 pct. af året, fx førtidspension, dagpenge eller kontanthjælp.
Årsindkomst
Årsindkomsten er defineret som summen af erhvervsindkomst, overførselsindkomst, formueindkomster, anden indkomst og pensionsbidrag. Beløbet er før skat, arbejdsmarkedsbidrag og rentefradrag, men ekskl. lejeværdi af egen bolig. Beløbene er omregnet til 2022-priser.
Pensionsopsparing
Pensionsopsparing om året angiver de samlede indbetalinger til ATP, arbejdsmarkedspensioner og individuelle pensionsordninger.
Opsparing
Opsparing af ens personlige indkomst er defineret som pensionsopsparingens andel af årsindkomsten (se også definitionen af de to begreber ovenfor).
Levealder
Levealder angiver den forventede levealder beregnet i ATP’s levetidsmodel SAINT. Beregningerne af den forventede levealder er gennemsnitsbetragtninger, hvor der kun skelnes mellem forventede forskelle blandt de enkelte aldersgrupperinger og køn. Beregningen skelner således ikke mellem forskelle i fx uddannelsesniveau.