Kvinder sparer op til pension - men ikke så meget som mænd

Budskabet om, at kvinder ikke sparer op til pension, holder ikke længere. Men selv om kvinder i dag lægger lige så stor en andel af deres løn til side til pension, som mænd gør – så har de fortsat mindre pensionsopsparing, når de når pensionsalderen…

Takket være bl.a. arbejdsmarkedspensionerne sparer de erhvervsaktive mænd og kvinder i alderen mellem 30 og 60 år i gennemsnit samme andel op til pension. Det viser en ny analyse fra ATP. Procentvis indbetaler begge køn mest ind til deres pension omkring 50-års alderen.

Mænds pensioner er fortsat størst

Når mændene alligevel ender med at være rigere i alderdommen, skyldes det især, at deres løn i gennemsnit er højere. I gennemsnit sparer mænd 53.000 kr. op om året til pension, mens kvindernes opsparing ligger på 41.000 kr.

Kvinder vinder en del af det tabte

ATP's analyseafdeling peger på, at kvindernes, i kroner og øre, mindre pensionsopsparing langt fra slår fuldt ud igennem, når de bliver pensionister. De vinder noget af det tabte tilbage, fordi folkepensionen er indtægtsreguleret. Hertil kommer, at kvinder i gennemsnit lever næsten tre år længere end mænd og derfor vil modtage folkepension og livsvarige pensioner i flere år.