Husk pensionstjek når du får familie

Har du planer om at stifte familie? Så tjek de forsikringer du har i din pensionsordning, så du er sikker på, at du og din familie er sikret bedst muligt, hvis uheldet er ude.

At stifte familie er en stor og dejlig begivenhed, og for at sikre den bedste start er det vigtigt at tjekke pensionen. Når du finder en partner og når du får børn, opstår der nemlig ofte nye behov for forsikring og dækning.

Sørg for at få undersøgt, om du og din partner har sikret hinanden tilstrækkeligt, så familien kan klare sig økonomisk, hvis en af jer mister livet eller arbejdsevne og derfor ikke længere kan bidrage til fællesøkonomien.

Er I kærester, og bor I sammen uden at være gift, kan I registrere hinanden som samlevere hos ATP og få udbetalt et engangsbeløb på op til 75.000 kr., hvis en af jer dør. Vi kalder det registrering af samlever.

Registrer hinanden på borger.dk
Bemærk, at I skal bruge NemId/MitID.

Overvej også, om I skal få oprettet en ægtepagt, hvor I på forhånd aftaler, hvordan jeres værdier, bl.a. pensionen, skal deles mellem jer, hvis I skulle gå fra hinanden. Få mere viden om:

Ægtepagt

Pension, hvis du mister arbejdsevnen

Sikring af familien i tilfælde af dødsfald

Hvis der er børn inde i billedet

Alt efter om I er gift, lever i registreret partnerskab, er samlevende eller skilt, er der forskellige regler og forhold i forbindelse med pension og børn. Få mere at vide om børn og pension på borger.dk, der har samlet en række relevante informationer:

Børn og pension

Separation og skilsmisse

Andre situationer i livet

Husk også at sætte dig ind i pensionsreglerne, hvis du er gravid, på barsel eller går på deltid. Læs de øvrige artikler i dette tema, hvor vi netop sætter fokus på disse emner. 

Forandringer i livet