Single – er du godt nok forsikret?

Som single har du som udgangspunkt andre behov for forsikringer i din pensionsordning end par. Læs, hvordan du får overblik.

Tjekker du din pensionsordning løbende, er du sikret et rimeligt overblik over, hvordan din økonomi vil se ud, når du går på pension. Men der er andet og mere, du skal være opmærksom på her og nu.

Dine forsikringer er vigtige nu

En pensionsordning er som regel mere end en opsparing til pension. Den indeholder typisk også forsikringer, som dækker ved alvorlig sygdom, invaliditet og død. Men der er forskel på, hvor godt man er forsikret i forskellige pensionsordninger. Sørg for, at få tjekket om dine forsikringer passer til din livssituation – betaler du til forsikringer, som er relevante for dig? Er du godt nok dækket, hvis uheldet er ude? 

Sådan tjekker du dine pensioner og forsikringer

På PensionsInfo får du hurtigt et samlet overblik over, hvor meget du kan forvente at have at leve af, når du går på pension – Folkepension, ATP og pension fra din egen opsparing. Bemærk, der er forskellige satser på pensionstillægget alt efter, om man er enlig eller par.

Du kan også se, hvordan du er forsikret via din pensionsopsparing.

NB. Du skal benytte NemID for at se dine egne oplysninger.

Vi anbefaler

Vi håber, at dit besøg på PensionsInfo først og fremmest har givet dig et godt overblik over, hvordan dine forsikringer dækker, hvis du skulle få brug for dem, men også et indblik i din fremtidige økonomi som pensionist.

Har det vist sig, at dine forsikringer eller din pension ikke passer til dine behov, anbefaler vi dig at søge mere information. 

Tag en snak med dit pensionsselskab, og bed dem vise dig forskellige muligheder for justering af din opsparing. Spørg også om, hvordan du bedst sikrer dig selv, og evt. dine nærmeste, hvis uheldet er ude.

Find ud af mere

Her på pensionforalle.dk har vi samlet en masse pensionsviden, som også vil kunne hjælpe dig videre. Fx kan du under temaet ’Tjek din pension’ få gode råd om, hvad du især skal holde øje med i forhold til omkostninger, nye regler og klatpensioner.

Hent gode råd til dit pensionstjek.

Under temaet ’Godt i gang med arbejdslivet’ får du gode råd om, hvad du skal tage højde for omkring pension og forsikringer, hvis du skifter job, går på deltid, får job i udlandet, er selvstændig eller mister dit arbejde.

Ændringer i arbejdslivet? Se hvad det betyder for din pension.