Tjekliste - til dig der er ung

Som de fleste unge har du sikkert nok at gøre med at vende hver krone for at få din økonomi til at hænge sammen… Pension er derfor ikke det, du skal bruge mest tid på. Men har du et studiejob, andre småjob eller er i lære, er der ting, som er værd at holde øje med her og nu.

Tjek …

 

Vi anbefaler

Vi håber, du med disse tjek har fået det første overblik over din pension. Har det vist sig, at du ikke er begyndt at spare op, fx fordi du indtil nu kun har haft småjob, så er der ikke grund til panik. I disse år har du mange udgifter - og skulle du have lidt penge tilovers, er der bedre økonomi i at undgå og/eller afvikle dyr gæld frem for at spare op til pension. Men her og nu vil vi anbefale dig at kaste et blik på artiklen

Nyd din ungdom – men vent ikke for længe med pensionsopsparingen

Find ud af mere

Læs mere under temaet Ungdomsliv, hvor vi giver dig gode råd om, hvornår du skal begynde at tænke på pension, og hvordan du sparer op.

Ungdomsliv

NB Husk, at du, uanset hvor meget du har sparet op, får folkepensionens grundbeløb, når du bliver pensionist. Måske vil du også være berettiget til pensionstillæg og sociale ydelser, fx ældrecheck og boligydelse. 

Læs mere på borger.dk

Tjeklisten er senest opdateret 21. februar 2017.