Tjekliste – til dig der er selvstændig

Som selvstændig skal du tænke på dig selv – og din pension, for der er ingen, der gør det for dig. Sparer du ikke op, kan det betyde, at du måske kun har din folkepension at leve af, når du trækker dig tilbage.

Det er vigtigt, at du prøver at se lidt frem i tiden og gør dig nogle konkrete tanker om, hvor pengene skal komme fra, når du går på pension. Med denne tjekliste kan du komme et godt stykke vej til at få overblik.

Tjek...

 

Vi anbefaler

Søg rådgivning

Mange selvstændige vælger at spare op i deres virksomhed, men det er ikke altid den bedste vej til en tryg alderdom. For når virksomheden skal sælges, giver den måske ikke det overskud, som man forventede. Måske kan den slet ikke sælges. Søg rådgivning, så du er sikker på, at du sikrer dig – og dine nærmeste – bedst muligt på langt sigt.

Læs mere om selvstændiges pensionsopsparing

Find ud af mere

Læs mere under temaet Selvstændig, hvor du kan blive klogere på, hvad man især skal være opmærksom på, når man som selvstændig skal planlægge sin pension.

Gå til temaet Selvstændig

NB Husk, at du, uanset hvor meget du har sparet op, får folkepensionens grundbeløb, når du bliver pensionist og ikke længere er erhvervsaktiv. Måske vil du også være berettiget til pensionstillæg og sociale ydelser, fx ældrecheck og boligydelse.

Se tjeklisten Til dig som er tæt pensionsalderen

Tjeklisten er senest opdateret 21. februar 2017.