Tjekliste – til dig der har arbejde eller er ledig

De fleste har en pensionsordning via deres arbejde. Hvad med dig – sparer du også op via jobbet, eller skal du selv sørge for at få lagt til side til pension?

Det er vigtigt, at du tjekker din pensionsopsparing og finder ud af, hvad der skal ske med den, især hvis du skifter job, bliver arbejdsløs eller går på deltid. Følg den tjekliste, der passer på dig, så er du allerede godt på vej til et overblik.

Normalt er der tilknyttet en pensionsordning til ens ansættelse. Start med kig på din lønseddel, der kan du se, om du er omfattet af en pensionsordning.

Tjek...

Vi anbefaler

Uanset hvordan dit arbejdsliv ser ud, håber vi, at dit tjek har givet dig et overblik, som fjerner dine eventuelle bekymringer.

Har det vist sig, at din pension ikke er så god, som du forventede, anbefaler vi dig, at søge mere viden.  Her på pensionforalle.dk har vi samlet en masse pensionsviden, som vil  kunne hjælpe dig på vej til, hvordan du kan justere på pensionen, så den passer til de ønsker, du har for dit liv som pensionist. Det er også en god ide, at tage en snak med dit pensionsselskab, som vil kunne anvise forskellige muligheder for at en justering af din opsparing – og hvordan du bedst sikrer dig selv og dine nærmeste, hvis uheldet er ude og du mister din arbejdsevne eller dør før pensionsalderen.

Find ud af mere

Læs mere under temaet Arbejdsliv, hvor vi giver gode råd om, hvad du skal tage højde for omkring pension,  hvis du skifter job, går på deltid, får job i udlandet, er selvstændig eller mister dit arbejde. Under temaet Snart på pension kan du hente inspiration til, hvordan du kan lægge planer på længere sigt – skal du gå på pension, når du kan eller blive på arbejdsmarkedet efter pensionsalderen?

Tema Arbejdsliv

NB Husk, at du, uanset hvor meget du har sparet op, får folkepensionens grundbeløb, når du bliver pensionist. Måske vil du også være berettiget til pensionstillæg og sociale ydelser, fx ældrecheck og boligydelse.

Se Tjekliste - til dig der tæt på pensionsalderen

Tjeklisten er sidst opdateret 21. februar 2017.